تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک های قم از دوم مرداد + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟
سرخط خبرها

احترام به انسان در معماری ایرانی

  • کد خبر: ۲۲۳۴۷۲
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۴
احترام به انسان در معماری ایرانی
کارشناس میراث فرهنگی گفت: با اندکی تامل در خانه‌های ساخته‌شده بر اساس معماری ایرانی _ اسلامی می‌توان دریافت که طراح، به اولین نکته‌ای که توجه کرده حفظ آرامش در بناست.

به گزارش شهرآرانیوز، احترام به انسان و فضا همان مسئله‌ای است که در معماری خانه‌های ایرانی گذشته به آن توجه شده است؛ به نحوی که این آثار در عصر حاضر حیرت بینندگان را برمی‌انگیزد. با اندکی تأمل در خانه‌های ساخته شده بر اساس معماری ایرانی _ اسلامی می‌توان دریافت که طراح، به اولین نکته‌ای که توجه کرده حفظ آرامش در بناست؛ نکته‌ای که در آپارتمان‌سازی این روز‌ها مثل معماری قدیمی به آن توجه نمی‌شود و یا به بهانه مدرنیته مغفول مانده است. به مناسبت روز معماری با کارشناس میراث فرهنگی و مرمت‌کار درباره وضعیت بافت تاریخی شهر مشهد گفتگو کرده‌ایم

حسین حیدری با اشاره به تاریخچه بافت تاریخی مشهد اظهار کرد: به جرئت می‌توان گفت یکی از غنی‌ترین شهر‌های ایران از نظر تاریخی شهر مشهد بوده است. زیرا در کنار مرقد مطهر امام هشتم که یکی از مهم‌ترین بنا‌های تاریخی است، با حضور افراد و سپس خانواده‌های تجار متمول در مشهد بنا‌هایی ساخته شد که متاثر از معماری خراسانی بوده و از نظر تنوع معماری منحصری به شمار می‌رفت.

وی ادامه داد: در هسته مرکزی شهر بیش از شش بازار سر پوشیده وجود داشت که تماما به داخل صحن عتیق و صحن نو و بست بالا و بست پایین ختم می‌شد.

این کارشناس میراث فرهنگی و مرمت‌کار بیان کرد: «معروف‌ترین بازار، بازار بزرگ یا بازار زنجیر بود که با در چوبی بزرگ وارد گوشه جنوب غربی صحن کهنه می‌شد و هر کسی از زیر زنجیر عبور می‌کرد زنجیر را تکانی می‌داد و وارد صحن می‌شد. بازار سنگ‌تراش‌ها، بازار زرگرها، بازار مسگرها، بازار ساعت، بازار متولی، بازار نقاره‌خانه، بازار سرشور و پنج آب‌انبار نیز تماما تخریب و هیچ اثری از آنها وجود ندارد. شاید بتوان تعدادی آثار ثبتی را با چنگ و دندان در حریم حرم حفظ کرد ولی آنچه به این آثار ارزشمند تاریخی و معماری مفهوم می‌بخشد هم‌جواری و ارتباط با بافت سنتی است.

این در حالی است که آثاری به صورت تک بنا در میان ساخت‌و‌ساز‌های امروزی قرار گرفته و برای جبران وضعیت به وجود آمده، باید همین دیدگاهی که در سال‌های اخیر توسط شهرداری با حفظ آثار و تایید نما‌ها با المان‌های سنتی شکل گرفته است، تداوم داشته باشد. مسلم است که با شناخت و توجه مسئولین شهر، این امکان به وجود خواهد آمد.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->